Browse By

WooCommerce en goede hosting

Je bent druk bezig geweest met de ontwikkeling van je nieuwe webshop in WooCommerce. Super tevreden over het eindresultaat wil je hem eindelijk online gaan zetten. Een WooCommerce webshop laten maken kan de nodige kosten met zich meebrengen dus je wilt besparen op de hosting voor je webshop.

Je gaat op zoek naar een budget hosting provider en sluit een hosting pakket af. Bij het online plaatsen van de webshop merk je al dat het allemaal niet snel is maar je geloofd er heilig in dat wanneer alles staat het wel goed komt. 

Zo, je webshop staat online. Tevreden stuur je naar al je vrienden en familie het linkje door van je domeinnaam om je webshop te laten zien. Al snel krijg je reacties terug van je vrienden en familie die hartstikke blij voor je zijn maar wel de kanttekening maken dat ze de webshop ontzettend traag vinden. Deze feedback krijg je niet één keer maar van vrijwel iedereen wie je het linkje hebt gestuurd. Je baalt want dit is niet wat je wilt horen. Wat nu?

Bespaar niet op hosting maar investeer in een snelle webshop!

Na bloed, zweet en tranen is het zonde om te gaan besparen op de hosting van je webshop. Een doel van een webshop is online diensten en of producten verkopen. Wanneer je webshop traag is dan zullen bezoekers afhaken tijdens het bestelproces en dat is niet wat je wil. Zo heeft Amazon al eens onderzoek gedaan en hier kwam naar voren dat elke 100 milliseconde snelheidsverlies ze 1% omzetverlies oplevert. Genoeg reden dus om te zorgen voor kwaliteit hosting die zorgen voor een snelle webshop.

Waar kan ik zo’n hosting partij vinden?

Er zijn tal van hosting providers in Nederland en uiteraard pretenderen ze allemaal de beste te zijn. Daarom is het goed om eerst wat onderzoek te doen naar verschillende providers en bijvoorbeeld gebruikerservaringen te lezen. Op Hostingvergelijker.nl kun je vrijwel alle hosting providers in Nederland met elkaar vergelijken en de verschillende gebruikerservaringen van andere klanten lezen. Vergelijk de verschillende specificaties en gebruikerservaringen met elkaar om tot een juiste keuze te komen. Mocht je toch nog advies willen van experts? Dan kun je ook de Overstap service raadplegen. Zij zullen je dan een advies gegeven op basis van de ingevulde gegevens.

Conclusie?

Investeer niet alleen in de ontwikkeling van je WooCommerce webshop maar investeer ook in de hosting. Goedkoop is duurkoop en dat is vaak ook bij een hosting provider.