Browse By

Hoe zorg je ervoor dat gevoelige informatie goed beschermd blijft?

GRC is dé tool om ervoor te zorgen dat alle informatie in je bedrijf goed beveiligd is. Houd er rekening mee dat het beschermen van gevoelige gegevens tegen diefstal niet zo eenvoudig is als het vergrendelen van je archiefkast. Met het gebruik van cloud computing-services is het behoorlijk moeilijk om de informatie te beveiligen. Met de voortschrijdende technologie bestaat altijd het risico dat je gegevens terechtkomen bij andere bedrijven of individuen. In dit geval heb je een betrouwbaar bedrijf nodig dat een geweldig hulpmiddel kan bieden om je gevoelige informatie te beveiligen. Er zijn verschillende tips die je kunt volgen om met gegevensbeveiliging om te gaan.

De medewerkers trainen

Hacken is de grootste bedreiging waarvan je je bewust moet zijn. Houd er rekening mee dat je werknemers een cruciale rol spelen bij het beschermen van de bedrijfsinformatie. Je medewerkers moeten drie soorten gegevens kennen die moeten worden beschermd. Deze informatie omvat openbare gegevens, vertrouwelijke gegevens en beperkte gegevens. De gegevens van je bedrijf moeten in deze drie typen worden ingedeeld. Vervolgens moet je een beveiligingstraining geven om je medewerkers te trainen in de beveiligingsprotocollen. Deze training is niet alleen bedoeld om het wachtwoord af te dekken en de computer te vergrendelen, maar is ook bedoeld om het personeel te laten begrijpen hoe met gevoelige gegevens moet worden omgegaan.

Bedrijfsgegevens versleutelen

De meeste bedrijven hebben de bedrijfsgegevens mogelijk op hun eigen server versleuteld. Het is echter mogelijk dat hun personeel de gegevens niet vaak opslaat op het mobiele apparaat of de desktopcomputer. Het bedrijf moet een beleid maken dat de werknemers de gegevens moeten versleutelen waar ze deze ook opslaan. Zelfs als de gegevens in de cloud worden opgeslagen, moeten deze worden versleuteld. Het coderingsproces kan extra bescherming aan je gegevens toevoegen. Het beveiligen van de bedrijfsgegevens kan veel tijd en energie vergen. Investeer daarom in een betrouwbare tool om gevoelige gegevens te beveiligen.