Browse By

De fabels en feiten van tweedehands auto’s

Zodra je ouder wordt, begin je langzamerhand na te denken over het kopen of leasen van een auto. Des te ouder je bent, des te mobieler je namelijk vaak moet zijn. Echter zal je als jonge starter nog een hoop moeten leren over de auto industrie. Dit kan door je in te lezen op het internet, maar de informatie die hier staat is niet altijd even correct. Ervan uitgaande dat je als jonge starter sneller voor een occasion zal kiezen dan voor een gloednieuwe auto, zal dit artikel daarom enkele fabels en feiten bespreken die de ronde gaan omtrent tweedehands auto’s.

Feit: de import van tweedehands auto’s groeit

Tegenwoordig groeit de vraag naar tweedehandsauto’s enorm. Particulieren zijn steeds vaker op zoek naar, bijvoorbeeld, een Land Rover occasion voor hun gezin en lopen hierdoor al snel tegen een wachttijd aan. Doordat het aanbod van tweedehands auto’s in Nederland krimpt, groeit de import van tweedehands auto’s dan ook enorm. Particulieren hebben namelijk steeds meer de neiging om een occasion te kopen in plaats van een gloednieuwe auto, waardoor er al snel een tekort ontstaat in de markt.

Fabel: tweedehandsauto’s zijn slechter

Ondanks dat een tweedehands auto gebruikssporen kan bevatten. Is het per definitie geen slechtere auto. Sterker nog, zodra je een occasion koopt die in een later jaar is geproduceerd dan een nieuw model, heb je misschien nog wel een betere keuze gemaakt. Een occasion is namelijk niet altijd een auto die al meerdere jaren in gebruik is geweest, maar kan ook een auto zijn die slechts enkele maanden is gebruikt. Hierbij zal de auto dus een stuk frisser en nieuwer zijn dan je in eerste instantie had verwacht.

Feit: autoprijzen zijn transparant

Door de groei van het internet, is het voor consumenten een stuk makkelijker om achter de opbouw van de prijs van een auto te komen. Hierdoor zijn ze een stuk meer bewust van of de prijs gerechtvaardigd is of niet. Dit kan voor autodealers een minpuntje zijn, maar zorgt er ook voor dat ze misschien wel als eerlijk kunnen worden gezien. Ook kunnen via het internet gemakkelijk verschillende autodealers worden vergeleken, terwijl je hiervoor vroeger langs verschillende dealers moest gaan om de Volvo occasions te vergelijken.