Browse By

Hoe bestel je een 0800 nummer?

Een gratis nummer, of gratis, is een 0800-nummer in Nederland, gevolgd door nog 4 cijfers. Ze worden internationaal erkend en zijn gratis voor de beller, omdat bedrijven in plaats daarvan de kosten voor alle oproepen betaald. Wel zo handig als je een klant gericht bedrijf bent!

Wat is een gratis telefoonnummer?

Bellen naar 0800-nummers vanaf vaste en mobiele telefoons is wettelijk gratis. Vanwege dit, en hun herkenbaarheid, worden 0800-nummers soms gebruikt voor noodcontacten van nutsbedrijven. Bel bijvoorbeeld 0800 9009 voor stroomlekken en gasproblemen. Dit type nummer kan verbinding maken met elke bestaande telefoonlijn, of dat nu een vast, mobiel of SIP-adres is.

Waarom kiezen voor een gratis telefoonnummer?

Gratis nummers zijn gratis voor de beller en zijn landelijk bereikbaar, waardoor het voor uw klanten gemakkelijker dan ooit is om contact op te nemen.

Het voorvoegsel 0800 is ook algemeen herkenbaar, waardoor uw bedrijf een uitstraling van autoriteit krijgt die u anders niet zou hebben, en ervoor zorgt dat uw communicatie voor iedereen toegankelijk is. Dit laat uw klanten zien dat u hen waardeert en bereid bent de kosten te dekken, zodat ze dat niet hoeven te doen. Een gratis nummer kan ook worden gebruikt voor reclamedoeleinden, campagne-optimalisatie, de introductie van nieuwe producten en wervingssponsoring.

Wanneer is een gratis telefoonnummer niet geschikt voor u?

Als u een bedrijf heeft dat op zoek is naar bezuinigingen, kan uw gratis telefoonnummer hoge kosten met zich meebrengen, vooral als u veel oproepen ontvangt. Omdat u de rekening betaalt met gratis nummers, kan dit een erg dure optie worden. U moet afwegen of de voordelen van gratis bellen de moeite waard zijn.

Hoe u een gratis nummer in Nederland kunt afnemen

Een gratis telefoonnummer instellen in Nederland gaat snel en betaalbaar. Ontvang vandaag nog een 0800-nummer voor Nederland door deze online af te nemen. Een 0800 nummer aanvragen doe je simpel bij online aanbieders. Het is een proces van  een paar minuten. Daarna kan je zelf bepalen hoe uw 0800 nummer in te zetten. Ook meerdere 0800 nummers aanvragen is een optie wanneer u meerdere diensten aanbiedt.