Browse By

Handleiding: eerste mobiele applicatie maken

Allereerst moet je jezelf afvragen waarom je een mobiele app wil maken. Wil je meegaan met de trend van andere ondernemers, of ben je een probleem tegengekomen waarvan je denkt dat je het kunt oplossen? Het antwoord op deze vraag bepaalt of de app succesvol zal zijn of niet.

In dit artikel helpen je op weg bij het maken van je eerste mobiele applicatie. Wanneer je er 100% voor gaat dan heb je de meeste kans voor een succesvolle app.

Handleiding: eerste mobiele applicatie maken

Stap 1: indentificeer een idee of een probleem

Als u al een app-idee heeft, gaat dan verder met stap twee. Zo niet, lees dan verder. Wil je een app bouwen, maar heeft u geen idee wat voor app? Wat je echt nodig hebt, zijn problemen, en ze zijn overal!

Succesvolle ondernemers lossen problemen op op een manier die we ons niet hadden kunnen voorstellen. Als je om je heen kijkt, zijn alle producten en diensten die je gebruikt allemaal gemaakt om een ​​probleem op te lossen. Je wilde sneller van de ene plaats naar de andere komen, je hebt een auto. Je wilde sneller van het ene land naar het andere komen, je hebt vliegtuigen.

Zoek dus naar problemen in het dagelijkse leven en maak een lijst. Als je eenmaal een volledige lijst hebt, begin dan na te denken over hoe je ze kunt oplossen en maak een shortlist van de meest logische.

Stap 2: Identificeer de behoefte.

Validatie zal bewijzen dat er vraag is naar jouw app. U kunt het idee valideren door de Google Keyword Planner-tool te gebruiken om te zoeken naar het aantal mensen dat zoekt naar wat je probeert te maken. Je kunt ook een landingspagina maken dat jouw app-idee grotendeels beschrijft. Daardoor kunnen gebruikers die mogelijk interesse hebben via een e-mail inschrijving op de hoogte blijven van jouw project.

Stap 3: Omschrijf de functies van de app.

Validatie van jouw app-idee betekent dat u iets heeft dat mensen willen gebruiken. Dit is het moment om het product in een document te detailleren, of als je een stap verder wilt gaan, gebruik dan een wireframing-tool.

Denk eraan om zo gedetailleerd mogelijk te zijn wanneer je het idee op papier zet. Leg uit hoe de gebruiker door de app navigeert, evenals alle beoogde functies. Dit zal een ontwikkelaar helpen uw verwachtingen duidelijk te begrijpen.

Stap 4: verwijder de niet-kernfuncties.

Ga vanuit het functiedocument dat u hebt opgesteld goed kijken naar functies die mogelijk verwijderd kunnen worden. Bied alleen de kernfunctionaliteiten van jouw app-idee aan. Bouw in de eerste versie geen features die een aanvullende waarde kunnen hebben, die evengoed later in een update kunnen ingevoegd worden. Dit helpt de initiële ontwikkelingskosten laag te houden en helpt ook om sneller op de markt te komen.

Stap 5: Design is het belangrijkst.

Ik heb veel ondernemers horen zeggen dat ze een heel eenvoudig ontwerp willen en zich willen concentreren op het ontwikkelen van een app. Ze hebben het zo mis! Bij het ontwerp gaat het niet alleen om hoe jouw app eruitziet, maar ook om hoe een gebruiker de app ervaart. Zoek een ontwikkelaar die design (gebruikerservaring en graphics) voorop stelt.

Stap 6: Huur een ontwerper / ontwikkelaar in.

Zoek een ontwikkelingsbedrijf met geweldig ontwerptalent en een solide ontwikkelingsteam. Ga tijdens het inhuren van een ontwikkelaar online om hun geloofwaardigheid en de apps die ze hebben gemaakt te controleren. Als je een app die ze hebben gemaakt op basis van hun portfolio echt leuk vond, is de kans groot dat ze de juiste zijn voor je product.

Stap 7: Maak ontwikkelaarsaccounts.

U moet zich registreren voor een ontwikkelaarsaccount bij de respectieve app-winkels om jouw app via hun platform te kunnen verkopen. je hebt de mogelijkheid om als individu of als bedrijf te registreren.

Stap 8: Integreer analyses.

Met Analytics kun je downloads, gebruikersbetrokkenheid en retentie bijhouden voor je mobiele app. Zorg ervoor dat je tools gebruikt zoals Flurry, dat gratis beschikbaar is, en Localytics, dat een gratis en betaalde versie heeft.

Stap 9: Krijg snel feedback en improviseer.

Zodra jouwapp live gaat in de app store, geeft de eerste set van het gebruik en gedrag van klanten u inzicht in hoe de app verbeterd kan worden. Verbeteringen en veranderingen zijn constant, dus houd de feedback van gebruikers in de gaten en blijf bouwen.

Stap 10: introduceer nieuwe functies.

Je hebt versie één gebouwd met beperkte functies en alleen het kernaanbod. Dit is het moment om de resterende functies die in de eerste versie waren weggelaten, te evalueren en te introduceren. Je weet door middel van analyses en feedback of de functies meer relevant zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *