Browse By

5 redenen waarom je voor WordPress moet gebruiken

Ben je van plan om binnenkort een website te gaan beginnen? De eerste stap is het bepalen van de hosting van jouw website. Vervolgens is het belangrijk om goed na te denken over het ‘content management systeem’ (CMS) dat je wil gebruiken. Wanneer je namelijk een CMS in gebruik hebt dan is het niet eenvoudig om over te stappen. WordPress is een voorbeeld van een goed functionerend CMS. Bovendien zijn 30% van alle websites over het hele internet hiermee gemaakt. Er zijn veel redenen waarom WordPress de beste keuze is voor jouw website.

Content management systeem WordPress

1.     Open source

Een heel belangrijk voordeel is dat het CMS open source is. Dit houdt in dat het gratis te gebruiken is door iedereen op het internet. Daarnaast zijn programmeurs overal ter wereld, dag en nacht, bezig met het verbeteren van WordPress.

2.     Plugins

Wanneer je het CMS WordPress download dan beschik je over de basis versie. Ben je op zoek naar extra functionaliteiten voor jouw website? Dan kan je hier eenvoudig plugins voor downloaden. Er zijn ontelbaar plugins beschikbaar, gratis en betaald, die veel extra functionaliteiten geven aan jouw website. Het gebruik van plugins zorgt ervoor dat jezelf geen ingewikkelde code hoeft te schrijven voor het verkrijgen van een mooie website.

3.     WordPress is SEO vriendelijk

WordPress en SEO vriendelijke websites gaan hand in hand. Helemaal als je gebruik maakt van de gratis plugin ‘Yoast SEO’ dan kan je eenvoudig je teksten zoekmachine vriendelijk maken. De reden waarom deze plugin zo handig is, dat het automatisch laat zien welke verbeteringen je moet maken in je geschreven teksten.

4.     Beschikt over professionele thema’s

Het is niet moeilijk om jouw website uniek te maken ten opzichte van andere websites. Daarvoor hoef je niet een ervaren developer te zijn. Je kan eenvoudig een goede basis neerzetten voor jouw website door de gratis en betaalde thema’s van WordPress. Vervolgens vanuit dit thema aanpassingen maken om de website precies te maken zoals jij dat wilt.

5.     WordPress is enorm populair

Doordat het CMS zo populair is voor het maken van websites kan je eenvoudig antwoorden op al je vragen vinden. Grote kans dat een developer of support medewerker een antwoord kan geven via een online forum.

Ben je van plan om in de toekomst de onderhoud, content, design of online marketing te outsourcen? Dat kan eenvoudig doordat veel webdesign bedrijven, tekstbewerkers en online marketeers gebruik maken van hetzelfde CMS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *